Västfastigheter inleder samarbete med Vinga Hiss som stärker sin närvaro inom sjukvårdssektorn

Vinga Hiss stärker sin närvaro inom sjukvårdssektorn genom att leverera högkvalitativa hisslösningar för Västfastigheter och deras viktiga verksamheter. Den 1 november 2023 övertar Vinga Hiss beredskapen vid Göteborgs fyra stora sjukhus – Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Mölndals Sjukhus, Östra Sjukhuset samt Högsbo Sjukhus för Västfastigheter, en del av Västra Götalandsregionen (VGR).

Det nya samarbetet innebär bland annat att Vinga Hiss kommer att supportera Västfastigheters 5 hisstekniker och upprätthålla beredskapen samt sköta larmmottagning av deras nödtelefoner.

–  Samarbetet med Vinga Hiss är av avgörande betydelse för oss, med tanke på att inställelsetiden är kritisk för vår verksamhet som är helt beroende av hissarna. Vad som hittills har imponerat på mig är deras förmåga att snabbt återkoppla och deras djupa kunskap om hissteknik. Vinga Hiss har en bred erfarenhet inom branschen, och hittills har de varit oerhört hjälpsamma med att säkerställa en smidig övergång från tidigare partner. Jag ser fram emot samarbetet och vet att vi har valt rätt samarbetspartner för att möta våra behov, säger Patrik Karlsson, Driftchef på Västra Götalandsregionen.

Nödtelefoner i hissar är av yttersta vikt för att säkerställa snabb tillgång till hjälp i akuta situationer. I fastigheter där man bedriver vård spelar de en avgörande roll för patienters och personals säkerhet. Genom att snabbt nå räddningstjänst vid olyckor eller medicinska nödsituationer kan nödtelefoner i hissar rädda liv och förebygga panik. Dessa system är också nödvändiga för att uppfylla lagkrav och säkerställa överensstämmelse med säkerhetsstandarder.

–  Att få ansvara över beredskapen på hissarna för de fyra stora sjukhusen i staden där du bor är ett fantastiskt förtroende. Det visar att vårt ständiga arbete att rekrytera fantastiska medarbetare lönar sig och att vi är ett företag man känner sig trygg att samarbeta med, säger Fredrik Bodin, VD på Vinga Hiss.

Vinga Hiss är en del av Motumkoncernen som består av 13 lokala servicebolag som är rikstäckande i Sverige och finns även i Norge.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Bodin, VD Vinga Hiss

Tel: 031 776 09 50
E-post: fredrik.bodin@vingahiss.se